TV-inspektion – ett effektivt sätt att se hur dina rör mår

När vi inspekterar dina rör gör vi en så kallad TV-inspektion. Då får vi en klar och tydlig bild hur dina rör mår och kan snabbt sätta in rätt åtgärder för att motverka eventuella problem.

En TV-inspektion har ingenting med ditt hemmabiosystem att göra utan det är en benämning på den typ av rörinspektion som utförs med hjälp av en kamera.

Vad är en TV-inspektion?

Enkelt förklarat går en TV-inspektion till så att man helt enkelt för in en för ändamålet framtagen kamera i de rör som ska inspekteras. Kameran skickar sedan en bild till en TV-skärm, vanligtvis en dator, där vi ser vad som befinner sig i dina rör. Därefter kan vi ta beslut om eventuella åtgärder för att få bort ett stopp eller motverka andra olägenheter i ditt avlopp.

Att inspektera rör invändigt har väl egentligen gjorts sedan röret uppfanns. Eftersom TV-tekniken inte fanns på den tiden fick man göra en okulärbesiktning av röret. Det gick till så att man tittade in i röret och… Ja det var väl det man gjorde. Men sedan 1960-talet har man använt TV-inspektion för invändig kontroll av avloppsledningar och andra rörsystem.

Idag är TV-inspektion en självklarhet

Sedan dess har tekniken utvecklats enormt och sedan millennieskiftet har det gått rasande fort. Tillgången på högpresterande elektronik har ökat avsevärt och gjort att man med dagens TV-inspektion lätt kan diagnostisera rörens status och prestanda och på så sätt föregripa de problem som kan uppstå.

Tack vare en TV-inspektion kan vi idag, lättare än någonsin upptäcka en rad olika fel som kan uppstå i ett ledningsnät. Skarvförskjutningar, sprickor, läckage, avlagringar, rotangrepp och naturligtvis om några främmande föremål tagit sig in i rören. En TV-inspektion är ett oslagbart sätt att diagnostisera dina avlopps- och dagvattenledningar.

Beställ din TV-inspektion av oss

Med vår utrustning klarar vi av att inspektera de flesta typer av rör och vi kan hjälpa dig dygnet runt, 365 dagar om året. Beställ en TV-inspektion av oss nu, så ser vi till att dina rör är i toppskick. Om du skulle behöva akut hjälp är du mer än välkommen att kontakta oss via vår dygnet-runt-jour.

Behöver du akut avloppshjälp?

Vår jourpersonal är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsspolning.

Ring 08-570 300 14

Är du i behov av en Högtrycksspolning?

På ett miljömedvetet och professionellt sätt högtrycksspolar vi era rör.

Boka tid redan idag

Välj din kommun i Stor-Stockholm och boka tid.

Bokning eller offertförfrågan

Vi vill gärna prata kring ditt behov av de tjänster Miljövision erbjuder. Ring, 08-570 300 14, mejla, info@miljovision.se, eller fyll i här under så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.