Rotskärning öppnar upp täta rör

Om du bor i ett område med stor växtlighet kan rötter från buskar och träd leta sig in i ditt avlopp. För att bli kvitt problemet kan vi hjälpa dig med rotskärning.

Ett stopp i avloppet kan bero på många saker. Förutom allt som vi spolar ner finns det även yttre faktorer som kan orsaka stopp och översvämningar. Rötter från träd och buskar har en enastående förmåga att leta sig in i avloppssystemet. Det kan bli så pass illa att du måste ta till en rotskärning för att åter få fritt i rören.

Rotskärning är skonsamt och effektivt

En rotskärning går till så att man för in ett skärhuvud i det angripna röret för att helt enkelt skära bort rötterna som letat sig in. När skärhuvudet gjort sitt spolas sedan avloppet med vatten som för bort resterna och lämnar ett rent och fint rör efter sig.

Även om vår rotskärning är ett skonsamt och miljövänligt sätt att avlägsna inträngande rötter är en rotskärning oftast inte en permanent lösning på problemen. Om rötter en gång har letat sig in i systemet är sannolikheten ganska stor att de kommer tillbaka. För att motverka att rötterna letar sig in på nytt kan man behöva ta bort träd och buskar.

Så slipper du rotskärning

Om du bygger nytt bör du se till att inte plantera växter och träd för nära rören. Vissa trädsorter är värre än andra. Din trädgårdsbutik vet vilka träd och buskar du bör undvika.

Försök att ha koll på intilliggande växtlighet om du har mycket buskar och träd på tomten. Rötterna kan inte bara orsaka stopp i avloppet, de kan även bryta sönder dina rör om de får vara där för länge. Det är inte helt ovanligt att man behöver byta ut ett rör som blivit angripet av rötter. Om du är osäker på om du behöver en rotskärning får du gärna rådfråga oss. Vi kan besiktiga dina rör för att se vilken åtgärd som krävs för att lösa dina problem.

Via vår dygnet-runt-jour kan vi snabbt hjälpa dig med rotskärning, spolning och en hel del annat som rör ditt avlopp. Kontakta oss för mer information om rotskärning.

Behöver du akut avloppshjälp?

Vår jourpersonal är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsspolning.

Ring 08-570 300 14

Är du i behov av en Högtrycksspolning?

På ett miljömedvetet och professionellt sätt högtrycksspolar vi era rör.

Boka tid redan idag

Välj din kommun i Stor-Stockholm och boka tid.

Bokning eller offertförfrågan

Vi vill gärna prata kring ditt behov av de tjänster Miljövision erbjuder. Ring, 08-570 300 14, mejla, info@miljovision.se, eller fyll i här under så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.