Oljesanering på bästa sätt

Oljeutsläpp kan ställa till stora problem för miljön och när de inträffar är det av yttersta vikt att snabbt komma igång med en oljesanering.

De vanligast förekommande oljeutsläppen i vår vardag sker vid trafikolyckor eller när det uppstår läckage på en villatank eller farmartank. Primärt gäller det att stoppa och begränsa utsläppet. När det är gjort kan vi påbörja en oljesanering för att minimera skadorna. Normalt används en oljeabsorbent för att stoppa spridningen. Denna absorbent kan sedan sugas upp eller städas bort på annat sätt. Eventuella oljerester kan sedan tvättas bort med speciella och för ändamålet framtagna tvättmedel.

Kom snabbt igång med oljesanering

Ett oljeutsläpp vid en trafikolycka kan få mycket svåra konsekvenser för både miljön och trafiksäkerheten. Och om man inte gör en utförlig oljesanering av olycksplatsen kan det lokala växt- och djurlivet ta stor skada och fler trafikolyckor på platsen är i det närmaste oundvikliga om inte oljan tas bort från vägbanan.

Villaolja är ett fossilt bränsle med ungefär samma egenskaper som diesel, vilket innebär långa nedbrytningstider och stor miljöpåverkan. Om din villatank sprungit läck är oljesanering ett måste. Ett oljeutsläpp inomhus innebär en rad olika faror för inomhusmiljön. Dels för byggnaden men också dels för din hälsa då olja innehåller flera hälsovådliga ämnen som påverkar dig negativt. Om du har din villatank nedgrävd är det om möjligt ännu viktigare att snabbt komma igång med saneringsarbetet. I värsta fall kan grundvattnet ta skada.

Vi tar hand om din oljesanering

När vi jobbar med oljesanering kan du känna dig trygg med att vi tar hand om avfallet på bästa sätt för både dig och miljön. Vårt kund- och miljöfokus i kombination med kunskap och erfarenhet att snabbt och effektivt komma igång med en oljesanering gör oss till det självklara valet. När som helst och var som helst.

Om du misstänker att du har ett oljeläckage ska du kontakta oss så snart du bara kan. Vi finns tillgängliga alla årets dagar via vår dygnet-runt-jour som gör att vi snabbt kan vara på plats och hjälpa dig med din oljesanering.

Behöver du akut avloppshjälp?

Vår jourpersonal är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsspolning.

Ring 08-570 300 14

Är du i behov av en Högtrycksspolning?

På ett miljömedvetet och professionellt sätt högtrycksspolar vi era rör.

Boka tid redan idag

Välj din kommun i Stor-Stockholm och boka tid.

Bokning eller offertförfrågan

Vi vill gärna prata kring ditt behov av de tjänster Miljövision erbjuder. Ring, 08-570 300 14, mejla, info@miljovision.se, eller fyll i här under så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.