Miljövänlig dammbindning

Miljövision - Vattning
När vi utför dammbindning av grusvägar gör vi det med DUSTEX. En miljövänlig dammbindning med en ekologisk, förnyelsebar råvara.

Traditionellt sett har man använt kalciumklorid eller magnesiumklorid när man dammbinder grusvägar. Dessa klorider, eller salter, är högt fuktabsorberande och tränger ner i vägens slitlager och omger gruspartiklarna med en fuktig hinna. På så sätt håller saltlösningen kvar fukten i vägen och hindrar dammet från att sprida sig. Men denna form av dammbindning har visat sig ha negativa konsekvenser både på miljö och på fordon. Med en miljövänlig dammbindning slipper man de negativa egenskaperna som saltet har.

Miljövänlig dammbindning – en självklarhet

För oss är det självklart att du som kund ska känna dig nöjd med det arbete vi utför. Men för oss är det minst lika viktigt att vi gör vårt jobb med så liten inverkan på miljön som möjligt. Att arbeta med miljövänlig dammbindning av grusvägar, innebär att vi inte bara gör din grusväg säkrare och bättre. Vi gör också naturen en tjänst genom att hålla farligt vägdamm borta från vattendrag, djurliv och odlingar.

Damm från grusvägar kan också ha en negativ effekt på vår hälsa. Vägdammet består av vägens allra minsta partiklar och när vi människor andas in dem kan de påverka våra andningsorgan och orsaka sjukdom och andra obehag. Med en miljövänlig dammbindning kan du enkelt motverka långsiktiga skador. Inte bara på dig och dina medmänniskor utan även på djur och växtlighet.

Fråga oss om miljövänlig dammbindning

Att arbeta med miljön i fokus är allt som oftast en utmaning. Det gäller att hitta utvägar som både är miljövänliga och kostnadseffektiva för både dig som kund och för oss som entreprenör. Och när det kommer till miljövänlig dammbindning av grusvägar, har vi verkligen hittat ett sätt som motsvarar både dina och våra krav på prestanda och miljövänlighet. DUSTEX är rakt igenom en ekologisk och förnyelsebar råvara med det naturliga ämnet lingin som bas. Dessutom använder vi sjövatten vid blandningsförfarandet och därmed är kretsloppet fullständigt.

Vill du veta mer om miljövänlig dammbindning och hur vi kan hjälpa dig med din grusväg? Kontakta oss för mer information.

Behöver du akut avloppshjälp?

Vår jourpersonal är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsspolning.

Ring 08-570 300 14

Är du i behov av en Högtrycksspolning?

På ett miljömedvetet och professionellt sätt högtrycksspolar vi era rör.

Boka tid redan idag

Välj din kommun i Stor-Stockholm och boka tid.

Bokning eller offertförfrågan

Vi vill gärna prata kring ditt behov av de tjänster Miljövision erbjuder. Ring, 08-570 300 14, mejla, info@miljovision.se, eller fyll i här under så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.