Ett ekologiskt bindemedel

Miljövision - Hyvling
Det finns många bindemedel för grusvägar ute på marknaden. För oss är det viktigt att använda ett bindemedel som klarar av både att binda vägdammet och att vara skonsamt mot miljön.

När man pratar om bindemedel vid dammbindning av grusvägar, menar man det medel som binder fast vägdammet vid vägens yta och på så vis minskar risken för trafikolyckor och förhindrar att dammet sprids vidare ut i naturen.

Vi ställer hårda krav på bindemedel

Vid dammbindning av grusvägar är det flera saker som ska fungera för att man ska nå ett fullgott och hållbart resultat. För oss på Miljövision är det inte bara viktigt att använda ett bindemedel som lämnar vägen i utmärkt skick. Vi vill också lämna minsta möjliga påverkan på miljö och människor. Det är därför vi använder DUSTEX.

DUSTEX är ett ekologiskt bindemedel som är tillverkat av den förnyelsebara råvaran lignin, som är ett naturligt bindemedel som utvinns av gran. Det är ofarligt för människor, djur och växter och minskar dessutom risken för slitage och rost på din bil.

Ett bindemedel som klarar alla krav

I och med att vi använder ett miljövänligt och ekologiskt bindemedel när vi jobbar med dammbindning på grusvägar kan vi garantera att närliggande växtlighet, vattendrag och djurliv inte kommer till skada. Det finns helt enkelt ingenting i vårt bindemedel som har negativ inverkan på naturen. (Att det dessutom ger ett klanderfritt resultat på vägen gör att) DUSTEX är det självklara valet för oss när vi ska dammbinda grusvägar.

Ett bindemedel – flera användningsområden

Det bindemedel vi använder kan användas oavsett om dammbindningen ska ske i förebyggande syfte, eller om man vill gör en så kallad momentan dammbindning, det vill säga om vägen börjat damma, till exempel efter en längre torrperiod. Det går även att använda om man vill stabilisera sin grusväg för att minska tjälskador och förbättra vägens bärighet. Du kan läsa mer om detta under fliken DUSTEX.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din grusväg och varför vi valt DUSTEX som bindemedel? Kontakta oss så svarar vi på dina frågor om bindemedel och dammbindning.

Behöver du akut avloppshjälp?

Vår jourpersonal är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsspolning.

Ring 08-570 300 14

Är du i behov av en Högtrycksspolning?

På ett miljömedvetet och professionellt sätt högtrycksspolar vi era rör.

Boka tid redan idag

Välj din kommun i Stor-Stockholm och boka tid.

Bokning eller offertförfrågan

Vi vill gärna prata kring ditt behov av de tjänster Miljövision erbjuder. Ring, 08-570 300 14, mejla, info@miljovision.se, eller fyll i här under så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.