Dammbindning av grusvägar

Miljövision - Dustex behandlad väg

Dammande grusvägar kan vara ett problem vid torr väderlek. Men så behöver inte vara fallet. Med vår miljövänliga metod för dammbindning av grusvägar slipper du irriterande och trafikfarligt damm.

Under sommarhalvåret är det många grusvägar som ställer till problem. Vägdammet kan utgöra trafikfara för efterföljande fordon och dessutom skada närliggande vattendrag och odlingar, vilket kan få negativa hälsoeffekter. Därför är det viktigt att utföra en dammbindning i god tid och även fortlöpande under säsongen, om så behövs.

Dammbindning i flera steg

Vår metod för dammbindning kan delas in i tre olika grupper. Förebyggande dammbindning, momentan dammbindning samt stabilisering av vägen.

Förebyggande dammbindning är precis vad det låter som. Ett förebyggande jobb för att binda vägdammet. Denna behandling utförs med fördel under tidig vår innan vägarna torkat upp. En momentan dammbindning gör man när vägdammet har blivit torrt och plågsamt. Till exempel vid längre torrperioder. Denna behandling kan utföras flera gånger per år om det blir nödvändigt.

För att ytterligare minska damm och förbättra vägens dammbindning och bärighet kan vi även utföra en stabilisering av din grusväg. Detta minskar även tjälskadorna på vägen.
En väl utförd dammbindning gör vägen säkrare och höjer standarden på din grusväg.

Hundra procent ekologisk dammbindning

All vår dammbindning sker med det ekologiska bindemedlet DUSTEX, som är tillverkat av lignin, en förnyelsebar råvara som är det naturliga bindemedlet som utvinns av gran. Lignin utvinns vid tillverkningen av pappersmassa där ligninet skiljs från cellulosan, som då övergår till en vattenlöslig lignosulfonat, som utgör själva basen för DUSTEX. Denna rakt igenom organiska produkt är en förnyelse- och nedbrytningsbar del av det naturliga kretsloppet som inte lämnar några skadliga produkter efter sig.

Enkelt förklarat kan man säga att DUSTEX limmar ihop vägens fina partiklar med det grövre gruset och på så sätt förhindrar dammbindning. Dessutom är det ofarligt för människor, växter och djur, samt minskar risken för rost och slitage på ditt fordon.

Hur kan vi hjälpa dig med dammbindning av din grusväg? Kontakta oss för mer information och konsultation om hur och när vi kan stå till tjänst.

Behöver du akut avloppshjälp?

Vår jourpersonal är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsspolning.

Ring 08-570 300 14

Är du i behov av en Högtrycksspolning?

På ett miljömedvetet och professionellt sätt högtrycksspolar vi era rör.

Boka tid redan idag

Välj din kommun i Stor-Stockholm och boka tid.

Bokning eller offertförfrågan

Vi vill gärna prata kring ditt behov av de tjänster Miljövision erbjuder. Ring, 08-570 300 14, mejla, info@miljovision.se, eller fyll i här under så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.